Tilat

Saarenvireellä, Saarenkodilla ja Saarenhelmellä on valoisat, hyväkuntoiset ja viihtyisät tilat keskellä Tornion kaupunkia Suensaaressa. Etäisyys Tornionjoelle on noin 100 m. ja valtakunnan rajalle Rajalla – På Gränsen kauppakeskukseen noin 800 m.

 

Saarenvire

Saarenvireen hoito- ja kuntoutustilat otettiin käyttöön 5.11.1990. Palvelutalo Saarenkodille ja päiväkeskus Saarenhelmelle tilat valmistuivat 1998. Saarenvireessä on 33 asiakaspaikkaa ympärivuorokautisessa palveluasumisessa ja laitoskuntoutuksessa oleville sotainvalideille, veteraaneille ja muille asiakasryhmille. Tilat ovat laitoshoitoon ja kuntoutukseen suunnitellut. Huoneet ovat valoisia ja tilavia. Saunatilat, kuntosali, liikuntasali, terapia-allas (lämpötila 30 C), tilava ja viihtyisä ruokasali, askartelutila, päiväsali, ulkoiluparveke jne. antavat erinomaiset puitteet toiminnalle.

Kaikkien talon asukkaiden, kuntoutujien ja muiden asiakkaiden käytössä on vuonna 2013 täysin uudistettu Elämyspiha. Pihan uudistuksen on suunnitellut Elina Söderström ja suunnittelun lähtökohtana ovat olleet, esteettömyys sekä koko piha-alueen käyttäminen ja myös hyödyntäminen asiakkaiden hoidossa ja kuntoutuksessa.

 

Palvelutalo Saarenkoti

Palvelutalo Saarenkodissa on 12 tilavaa viihtyisää ja ikäihmisille suunniteltua asuntoa, asuntojen koot vaihtelevat 35,5 – 49 m² välillä. Kaikissa asunnoissa on mm. oma lasitettu parveke ja mahdollisuus turvapuhelimeen.

 

Päiväkeskus Saarenhelmi

Päiväkeskus Saarenhelmen tilat ovat erityisesti päivätoimintaa varten suunniteltu. Tiloissa mahtuu noin 20 asiakasta kerrallaan osallistumaan erilaisiin toimintoihin. Päiväkeskuksen yhteydessä on oma saunaosasto sekä lepotila, päiväkeskuksen asiakkaat käyttävät myös talon yhteisiä allasosasto-, liikunta- ja askartelutiloja. Päiväkeskuksen toiminta on Lapin hyvinvointialueen järjestämää.